نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق
سرخط خبرها

بازخوانی گمانه زنی‌ها درباره سرنوشت سیاسی حسن روحانی

  • کد خبر: ۹۴۷۵۸
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵
بازخوانی گمانه زنی‌ها درباره سرنوشت سیاسی حسن روحانی
آینده سیاسی حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین کشورمان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بازخوانی گمانه زنی‌ها درباره فعالیت‌های رئیس جمهور سابق سناریوهای مختلفی را مطرح می‌کند، از ریاست مجمع تشخیص مصلحت تا محاکمه در دادگاه.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اگرچه حسن روحانی در روز‌های گذشته بیشتر سکوت اختیار کرده است، گاه و بیگاه، برخی اخبار و گمانه زنی‌ها درباره او بدل به تیتر رسانه‌های کشور می‌شود.

در روز‌های گذشته نیز، دیدار او با رهبر معظم انقلاب، مورد توجه چهره‌های سیاسی و رسانه‌های مختلف قرار گرفت.

در یک نمونه، روزنامه «شرق»، در مطلبی در این باره نوشت: «دیدار روحانی با رهبر انقلاب یک پیام مهم دارد؛ آنکه رابطه رهبر انقلاب با روحانی مخدوش نیست و حتی نقد عملکرد‌ها باعث گسست میان ایشان با رئیس جمهور سابق نشده است.» درمقابل این تحلیل، روزنامه «جوان» در مطلبی نوشت: «چنان دیدارهایی، به خودی خود، فضیلت یا موقعیت و مصونیتی برای چهره‌های سیاسی ایجاد نمی‌کند.»

دیدار «معمولی» رئیس جمهور سابق با رهبر معظم انقلاب

گمانه زنی‌ها درباره دیدار رئیس جمهور پیشین با رهبر انقلاب ادامه داشت تا آنکه محمود واعظی، از چهره‌های نزدیک به حسن روحانی و رئیس دفتر او در دولت دوازدهم، در توئیتی نوشت: «آنچه از دیدار رئیس جمهور سابق با رهبر معظم انقلاب در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده است، صرفا گمانه زنی اهالی سیاست و اصحاب رسانه است.»

همچنین مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت ا... العظمی سیدعلی خامنه ای، درباره دیدار اخیر رئیس جمهور سابق با رهبر معظم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب همواره دیدار‌های متنوع و متعددی با افراد دارند. بعضی از این دیدارها، دیدار‌های کاری با دولتمردان و فرماندهان نظامی کشور در دوره مسئولیتشان است و برخی دیگر از دیدار‌ها با دولتمردان سابق یا حتی غیردولتمردان انجام می‌شود. به جز ایام شیوع کرونا، دیدار‌های رهبر معظم انقلاب با افراد مختلف با شئون، سلایق و جایگاه‌های مختلف همواره ادامه داشته است.

بنابراین، دیدار دولتمردان سابق با رهبر‌معظم انقلاب، امر مسبوق به سابقه‌ای است و بحث جدیدی نیست. نکته دیگر این است که این دیدار به درخواست روحانی و با پیگیری‌های مکرر او انجام شد که البته جنبه کاری هم نداشت و به عبارتی نوعی تجدید دیدار بود. بحث‌هایی که در این دیدار مطرح شده، بحث‌های روز نبوده و در مجموع می‌توان گفت دیداری معمولی بوده است.

محاکمه روحانی در دادگاه ویژه روحانیت

اشاره روزنامه جوان به واژه «مصونیت»، به آن دلیل است که در ماه‌های گذشته، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به دنبال محاکمه حسن روحانی بوده اند و چندی است امضا‌های زیادی جمع می‌کنند تا وی را پای میز محاکمه بکشانند.

در آخرین اظهار نظر در این زمینه، شنبه ۱۱ دی ماه، حسین میرزایی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، درباره بررسی تخلفات رئیس جمهور پیشین در قوه قضاییه گفت: اخیرا شنیده ام که پرونده تخلفات حسن روحانی که از مجلس به قوه قضاییه ارجاع شده قرار است در دادگاه ویژه روحانیت بررسی شود؛ دادگاه ویژه روحانیت خیلی محکم و جدی با تخلفات برخورد می‌کند و نباید نگران بود. اینکه قضات دادگاه ویژه روحانیت، توان و قابلیت بررسی پرونده تخلفات رئیس جمهور سابق را داشته باشند، از اهمیت برخوردار است.

مطالبه مردم از قوه قضاییه و دادگاه ویژه روحانیت، برخورد قاطع و بدون تبعیض با رئیس جمهور سابق به دلیل تخلفات متعدد و شکایت‌های متعدد مجلس یازدهم از اوست. قوه قضاییه معتقد است که در بررسی پرونده تخلفات حسن روحانی سمت مهم نیست، بلکه معمم بودن وی از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است. وی همچنین با اشاره به نتیجه رخ داده درباره پرونده تخلفات، ولی ا... ‎سیف و احمد عراقچی افزود: انتظارمان، تکرار نشدن این موضوع در پرونده تخلفات حسن روحانی است و به همین دلیل، خواستار برخورد قاطع قوه قضاییه با رئیس جمهور سابق هستیم.

پیش از این نیز، جواد نیک بین، نماینده کاشمر در مجلس، در این باره گفته بود: کم کم صبر مردم سر آمده است. آقای اژه‌ای که پرونده‌های بزرگی را در کشور بررسی کرده و شجاعانه آن را به پایان رسانده است، باید پرونده‌های تخلفاتی را که مجلس یازدهم و کمیسیون اصل ۹۰ و... بررسی کرده و خیلی از خیانت‌هایی را که دولت سابق انجام داده و پرونده‌های آن را به قوه قضاییه ارسال کرده است، بررسی کند. مصلحت سنجی در محاکمه حسن روحانی و تیمی که خیانت کرده اند، درست نیست.

تکیه بر کرسی ریاست مجمع تشخیص مصلحت؟

در شرایطی که برخی از نمایندگان مجلس بر محاکمه روحانی با توجه به هشت سال مسئولیت وی در رأس دستگاه اجرایی کشور اصرار می‌کنند، برخی چهره‌های سیاسی، نظری کاملا متفاوت دارند. به عنوان مثال، حجت الاسلام محمد اشرفی اصفهانی، نماینده پیشین مجلس، در گفتگو با «جماران» در دفاع از عملکرد و کارنامه رئیس جمهور پیشین گفت: آقای روحانی شخصیت استخوان داری است و شخصیتی نیست که به تازگی وارد صحنه شده باشد.

با توجه به تجربه‌ها و سوابقی که آقای روحانی دارد، از نظر بنده، مناسب‌ترین گزینه برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این اظهار نظر اشرفی اصفهانی با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در یک نمونه، سایت «مشرق» نوشت: «آقای روحانی در دوران ریاست جمهوری، غیبت‌های متعدد و حاشیه سازی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت و اساسا ایشان سازوکار مجمع را قبول نداشت. اکنون نیز جدای از کارنامه ضعیف آقای روحانی در اجرائیات، بدیهی است که ایشان صلاحیت ریاست مجمعی که گویا به کار آن معتقد نبوده را هم ندارد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->